Muurisolatie

Spouwmuurisolatie is ideaal om de muren van een ouder huis te isoleren. Hiermee verbeter je het comfort in je woning onmiddellijk.

Een gespecialiseerde aannemer blaast onder druk via een aantal gaten isolatievlokken in je spouwmuur. Hier zie je niks van langs de buiten- of binnenkant. Maar je voelt onmiddellijk het verschil.

Ben je niet zeker van de gebruikte materialen? Of wil je graag weten welke producten er nu precies op de offerte vermeld staan?

Contacteer dan zeker ons woon-energieloket in je gemeente.

  1. home
  2. /
  3. Energie besparen
  4. /
  5. muurisolatie

Lenen voor muurisolatie

Muurisolatie (spouw-, buiten- en binnenmuur) vraagt meestal niet zo’n grote investering, en verdien je meestal snel terug.

Voor deze werken kan je beroep doen op een voordelige lening, aan 0% of 1,5%. Naast financiële ondersteuning, krijg je bovendien gratis advies!

Kom jij in aanmerking voor een lening?

Premies voor muurisolatie

Wie investeert in een energiezuinige woning, heeft recht op premies – ook voor muurisolatie.

Belangrijkste voorwaarde is dat je spouw minstens 5 cm dik is en volledig opgevuld met isolatiemateriaal.
Isoleer je langs de buitenkant van de muur dan moet het geplaatste materiaal minstens een Rd-waarde haalt van 3,0 m²K/W (vierkante meter Kelvin per watt). Plaats je de isolatie langs de binnenkant van de muur, dan moet je een Rd-waarde halen van 2,0 m²K/W.

Voor iedereen die investeert in muurisolatie zijn er verschillende premies. De voorwaarden en bedragen voor elke premie kunnen verschillen afhankelijk van je situatie.

Contacteer het woon-energieloket in je gemeente om te weten waar jij recht op hebt.

Woon-energieloket

Nood aan meer informatie? Op zoek naar concrete bedragen en mogelijkheden voor jouw renovatieproject? Elke woning is anders, net als haar bewoners.

In alle Limburgse gemeentes kan je daarom op vaste tijdstippen terecht in een woon-energieloket.

Onze specialisten vertrekken vanuit jouw vragen en gewoonten. We zoeken naar het totaalplaatje voor je woning: passende maatregelen, premie- en lening advies, én wegwijs naar de juiste renovatiebegeleiding.

Vul de naam of postnummer van je gemeente in.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Al een concrete vraag?

Stel je vraag digitaal

Contacteer ons
Liever telefonisch contact?
Bel ons: 089 77 81 29
Voornaam
Achternaam
privacy *
Energiehuis Limburg verwerkt deze gegevens conform de GDPR- wetgeving. Hoe we dit doen kan je rustig nalezen in onze privacyverklaring